Polvikipu2017-07-02T09:21:01+00:00

Polvikipu

polvikipu

Polvikivun taustalla voi olla useita eri syitä. Jos polvikipu on vaivannut pidemmän aikaa tai jos se on krooninen ja ilmenee ilman selkeää syytä tai vammaa on hyvä kääntyä fysioterapeutin puoleen.

Polvikipuja voi lieventää pitämällä liikunnan tai fysioterapian avulla niveliä tukevat, liikuttavat lihakset hyvässä kunnossa.

Polviongelmia arvioitaessa tulee ottaa huomioon koko alaraaja kokonaisuutena, koska esimerkiksi nilkan ja jalkaterän virheasennot voivat johtaa polven alueen kuormitusvirheisiin ja tämä voi olla polvikivun taustalla. Jalan kuormitusvirheitä hoidetaan tyypillisesti jalkineilla, tukipohjallisilla ja fysioterapeutin ohjeistamilla venyttelyillä.

Polvi kipeytyy myös kun siihen tulee kuormitusta liian paljon ja liian nopeasti. Näiden ongelmien hoito pohjautuu lähes aina vääränlaisen tai liiallisen kuormituksen vähentämiseen. Usein liikuntamuotoja tai näihin liittyvää harjoittelua joudutaan muokkaamaan toisenlaiseksi, kunnes kipu loppuu.

Malmin Fysioterapia

Me autamme sinua voimaan hyvin! Emme hoida vain vaivaa; otamme asiakkaan huomioon psykofyysisenä kokonaisuutena.  Meidät tunnetaan henkilökohtaisesta ja lämminhenkisestä palvelusta. Tule käymään, soita tai laita viestiä!

Soita tai laita tekstiviesti
(09) 345 1551