Olkapääkipu2017-07-02T01:17:52+00:00

Olkapääkipu

Olkapääkipu: taustalla voi olla lihasten ja jänteiden kuluminen, nivelrikko, vamma tai esimerkiksi jäätynyt olkapää. Kun kipu tuntuu tulleen jäädäkseen, eikä omat konstit ritä on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Lääkäri ohjaa potilaan yleensä ensiksi fysioterapeutille, joka tekee sopivan hoito/jumppaohjelman. Uusin tutkimustieto kertoo, että oikeanlainen fysioterapia antaa paremmat tulokset kuin kirurgia.

Tärkeä osa kuntoutusta on on oikein toteutettu lihastreeni, jolla on päämääränä saada olkapäiden alueen lihaskunto hyväksi.

Ennaltaehkäisyssä tärkeitä ovat oikeat työasennot sekä olkapäitä kuormittavien askareiden tauottaminen. Hyvä ryhti myös suojaa olkaapää vaivoilta.

Jäätynyt olkapää (olkapääkipu)

Kun käden liikkeet alkavat rajoittua ja mukaan ilmaantuu yösärky voi kyseessä olla niin sanottu jäätynyt olkapää.

Vaiva alkaa tulehduksella ja muutamien kuukausien kuluttua alkaa jäykkyysvaihe, jolloin liikkeet ”jäätyvät”, eli käsi ei enää liiku kunnolla. Myöhemmässä vaiheessa kipu heikkenee tai häviää, mutta liikerajoitus säilyy.

Jäätyneen olkapään kipuvaiheessa käytetään lähinnä tulehduskipulääkkeitä ja kuntouttavia liikkeitä kivun sallimissa rajoissa. Olkavartta heilutellaan ja pyöritellään.

Sairautta ei voida parantaa, mutta fysioterapialla sairauden oireita voidaan helpottaa ja paranemista nopeuttaa. On tärkeää, että liikkeet tehdään varsinkin alkuvaiheessa fysioterapeutin tarkassa ohjauksessa. Liikkeet tehdään kivun sallimissa rajoissa.

Malmin Fysioterapia

Me autamme sinua voimaan hyvin! Emme hoida vain vaivaa; otamme asiakkaan huomioon psykofyysisenä kokonaisuutena.  Meidät tunnetaan henkilökohtaisesta ja lämminhenkisestä palvelusta. Tule käymään, soita tai laita viestiä!

Soita tai laita tekstiviesti
(09) 345 1551